top of page
Image by nine koepfer

Együttműködő erőszakmentes kommunikáció

Szeretnél ajtócsapkodás helyett inkább közelebb kerülni a szeretteidhez? Úgy képviselni önmagadat, hogy közben ne bánts meg másokat? Megtanulni nemet mondani? Megérteni, mi rejlik mások ítélkező szavai mögött?

A tréningről

Az erőszakmentes, együttműködő kommunikáció nem csupán egy kommunikációs stílus vagy technika, sokkal inkább egy életszemlélet, másokhoz való hozzáállás. A tréningen megtanuljuk, hogy hogyan tudunk egy helyzetben válaszolni, ahelyett, hogy csípőből tüzelnénk; az önérvényesítés szeretetteljes módját, és hogy hogyan változtathatunk egy potenciális konfliktushelyzetet olyan együttműködési lehetőséggé, amely valódi win-win helyzet. Amelynek mélyén nem kompromisszumok vannak – ahol mindkét fél veszít valamit, azért, hogy nyerhessen valami mást.

A tréning során a Dr. Marshall Rosenberg által kidolgozott erőszakmentes kommunikáció alapelveit elsajátítva, játékosan, gyakorlati módon ismerjük fel, hogy mindez akkor lehetséges, ha elsődleges célunk a másik emberhez való kapcsolódás, és nem az, hogy megkapjuk, amit akarunk. Ez a paradigmaváltás szélsőségesnek tűnik, de megéri tenni egy próbát, hiszen megtapasztalhatjuk, hogy

 

Ennek a tanulási folyamatnak alapvető része az egyetemes emberi erőforrás-szükségletek és érzések fontosságának és életünkben játszott szerepének felismerése. A szükségleteink, érzéseink és szavaink, tetteink közötti összefüggések feltárásának köszönhetően együttérzőbben tudunk fordulni önmagunk és mások felé, ily módon felszámolhatjuk az általunk és embertársaink által kezdeményezett emberi játszmákat; mélyebb kapcsolódást és közelséget élhetünk meg a legszorosabb és a felszínes kapcsolatainkban is; sőt, eddig nem ismert flow-élményt jelenthet az idegenekkel való együttműködés is.

az ember – mi magunk és a többiek is – természetéből adódóan örömet lel abban, hogy szívből adjon, hogy a saját és mások életének gazdagításához hozzájáruljon. 
silhouette photo of plant_edited_edited.jpg
Időpont
Ár
A 8 alkalmas tanfolyam részvételi díja
48.000 Ft
Helyszín

Faludy György Közösségi Ház (9121 Győrszemere, Felpéci út 117.)

Kérdésed van?

Vedd fel velem a kapcsolatot, vagy kérj visszahívást!

bottom of page