top of page
The last night of a two week stay on the North Shore of Oahu, Hawaii._edited.jpg

Klinikai EFT
4-üléses csomag

Girl by the Sea

Szorongsz?

Túl sok a stressz a mindennapjaidban?

Esetleg annyira, hogy kihat a testi egészségedre, például alvási és emésztési gondjaid vannak?

 

Pesszimista gondolatok, sötét érzések kínoznak, és nem tudod, hogy szabadulj meg tőlük?

 

Nem tudod igazán, mi a baj, csak az elégedetlenséget érzed, és azt a megfoghatatlan, kellemetlen, mindent átható érzést, hogy valami nem stimmel?

 

Elakadtál a céljaid felé vezető úton?

 

Önbizalom-gondokkal küzdesz, rettegsz a megmérettetéstől, a kritikától?

 

 Nehezedre esik kiállni magadért?

 

Keményen bánsz magaddal, azt gondolod, nem hibázhatsz és mindenben tökéletesnek kell lenned?

Képzeld el,

hogy van egy titkos fegyvered arra, hogy kezeld a stresszt, a szorongást, és az egyéb érzelmi nehézségeket.

 

Érezd a biztonságot, amit ez a tudat nyújt.

 

A lelked megnyugszik, nagyot sóhajtasz, az izmaidban oldódik a feszültség.

 

Egy hang mélyen legbelül azt súgja, minden rendben. Biztonságban vagy. Semmi rossz nem érhet. Akármi történt vagy történik az életedben, most itt vagy és lélegzel.

 

Itt és most, nincsenek jó és rossz válaszok. Nem kell tökéletesnek lenni. Nem kell teljesíteni. Nem kell viselkedni. Nem kell tettetni.

 

Ez a tér arra való, hogy az légy benne, aki vagy, és kifejezd, ami benned van.

Image by Willian Justen de Vasconcellos
Image by Rohan Makhecha

És nem vagy egyedül. Itt van veled valaki, aki tartja neked ezt a biztonságos, melegséggel teli buborékot. Valaki, aki lát, hall és érez téged.

 

Elfogadással, együttérzéssel, nyitottsággal, ítéletmentesen, osztatlan figyelemmel fordul feléd, azt üzenve, hogy fontos vagy. Hogy ami neked fontos, az fontos. Hogy az érzéseid számítanak.

 

Ez lehetővé teszi neked is, hogy megajándékozd önmagad ugyanezzel.

 

Ahogy ebben a biztonságos térben hangot adsz annak, amit érzel, gondolsz és tapasztalsz, egyszer csak azt veszed észre, hogy a gyomrodban a csomók kiengedtek, a mellkasodból eltűnt a szorítás, a válladról legördültek a súlyok.

 

Ami olyan nyomasztó volt, már nem húz le annyira. Ami reménytelenül megoldhatatlannak tűnt, már nem olyan kétségbeejtő.

 

A korábbi igazság a sok önostorozó szóban, amivel magadat illetted, hamisnak érződik.

"Szomorúság + Örökre = Kétségbeesés"

Max Rivers mediátor

Ismerem a nem-vagyok-a-helyemen frusztráló, feszítő érzését. Hogy milyen egész életemben arra várni, hogy elkezdjek élni.

 

Hogy van bennem valamiféle rejtett kincs, amit a felszínre kéne hoznom és kifejeznem, de valami nem hagyja. Az élet, vagy én magam, nem is tudom.

 

Ismerem a félelmet, hogy nem vagyok elég. A hangokat a fejemben, amik azt mondják, nem vagyok elég jó, elég szép, elég okos, elég tapasztalt, elég ügyes.

 

Hogy nekem nem jár a boldogság, a siker, a révbe érés. A reménytelenség keserű ízét a számban, mikor arra gondolok, hogy ez mindig is így volt, mindig is így lesz, nincs mit tenni, ez vagyok én!

Image by Christopher Ott
Image by Daniel Jensen

Ismerem a szorongást és aggodalmat, hogy mi lesz, ha valami nem sikerül? Mi lesz, ha az élet nem sikerül?

 

És azt is tudom, milyen nem akarni küszködni, szélmalomharcot vívni a makacs árnyakkal odabenn.

 

Hogy milyen, mikor egy részem szeretne elfeküdni és aludni, amíg kicsöngetnek és végre hazamehetek.

Elfeküdni és meghalni, inkább, mint kiskanállal ellapátolni a Himalája-méretű szarhegyet, ami alatt ottragadtam.

Image by frank mckenna

Én másképp akarok élni!

A szenvedés opcionális

A szabad akarat jegyében az elfekvés is egy lehetőség. Ha azt kívánod választani, nem is kell vesztegetned tovább az idődet az olvasással.

 

Bennem, hála Istennek, a szenvedő része(im) mellett volt egy másik hang is, akinek mélységes meggyőződése volt, hogy az elfekvés nem oldja meg a gondjaimat.

Az a részem, aki a Felsőbb Vezetést képviselte bennem, és tudta, hogy a földi létezésemnek van értelme és célja, ami nem a szarhegy alatt való dekkolás.

 

Csak te tudhatod, hogy mi a te életed célja és értelme, de abban ezer százalékig biztos vagyok, hogy nem a szorongás, a boldogtalanság, a sikertelenség, a magány, egy szóval a szenvedés.

 

Ettől még sokan a kakihegy alatt töltik az egész életüket, a világot és másokat okolva érte.

Image by Stormseeker
Image by Jan Canty

A lélekben történő munka olyan, mint a kertészkedés. Virágokat ültetni azonban sajnos nem elég. A bölcsesség magjai nem tudnak szárba szökkenni, amíg a talaj sekély és rossz minőségű, tele kövekkel, gazokkal és azok magjaival.

Ezek a lyukak az önbizalmunk szövetében, a kishitűségünk, a sztorik, amiket igaznak hiszünk magunkról. Negatív képek és címkék, amikkel azonosulunk.

A külvilágból jövő üzeneteket lefordítva magunkban kicsi korunkban eldöntöttük, mivé válhatunk, mi lehetséges számunkra és mi sem, hogy működik a világ és a többi ember.

Mindez és a fájdalmas élmények elkerülhetetlenek, az emberi élet velejárói.

Választhatjuk azt, hogy hagyjuk, hogy egész életre megnyomorítsanak bennünket.

Vagy azt, hogy feldolgozzuk őket, meggyógyulunk belőlük, és jobbá, fényesebbé, gazdagabbá válunk általuk.

Amikor kiássuk magunkat belőle, és elkezdjük megdolgozni, a szarból trágya lesz.

Jó kertész módjára táplálhatjuk vele a személyiségünket, a bölcsességünket, csodásan virágzó, burjánzó kertet varázsolva az életünkből.

cervello stressato_edited.png

Hogyan segíthet ebben az EFT?

A klinikai EFT üléseken egy olyan folyamaton megyünk keresztül, ami az agyadnak lehetővé teszi, hogy traumatikus élményeidet, félelmeidet, érzelmi nehézségeidet átdolgozza, még akkor is, ha ezeket korábbi életekből hoztad, vagy a felmenőidtől örökölted.

A tested bölcsességét segítségül hívva aktiváljuk azt, amivel küzdesz, és hozzá kapcsolódó érzelmi energiát. Ezzel egyidejűleg az akupontokon történő kopogtatás és szemmozgások formájában a biztonság fiziológiai jelzését küldjük a testednek, idegrendszerednek, és a tudattalanodnak.

Azért viselnek meg dolgok a jelenben, mert olyan eseményekre emlékeztetnek, amelyeket az agyad – a biztonságod felett őrködő amigdalád és hipokampuszod – megcímkéztek a múltban.

Ahogy kopogtatsz, az érzelmi agyad – az ún. limbikus rendszered – kikapcsol, a stresszválasz megszűnik, miközben a felidézett eseményeket folyamatosan az emlékezetedben tartod.

A gyökérélmény(ek) megrekedt energiáit kiengedve, töltését kioltva, megszűnik a gomb, ami a jelenben újra és újra megnyomódva fájdalmat, haragot, vagy bármilyen egyéb érzelmi disszonanciát okoz.

 

A múltbéli jelenetek eme újraélése fiziológiai stressz nélkül az a szembeállítás, amelyre szükséged van ahhoz, hogy az előhívott élmény újból rögzüljön, immár az érzelmi intenzitás és testi stressztünetek társítása nélkül.

Image by Toa Heftiba
Dark Wooden Table

Általános problémáid, legyen szó alacsony önbizalomról, szorongásról, pesszimizmusról, elveszettségről, konkrét életeseményekben megélt élményekre vezethetők vissza.


Azok a prizmák, amiken keresztül az életet szemléled és átéled, bizonyos helyzetekben szerzett tapasztalatokban, azok során levont – sokszor tudattalan – következtetésekben gyökereznek.

Úgy képzeld el az általános problémákat – mint például az alacsony önbizalom, vagy a folytonos szorongás – mint egy asztal tetejét. Az életesemények, amelyekben gyökereznek, az asztal lábai.

 

Hiába csapkodod az asztal tetejét, nem leszel valami eredményes. Az asztallábakat kell megcélozni, hogy az asztallapot megszüntethesd.
 

Ezek az asztallapok – az általános problémáinknem egy nap alatt jöttek létre, így általában egy ülés nem elég, hogy minden lábat semlegesíts. 
 

Gyakran sokról lábról van szó, de az EFT ún. általánosító hatásának köszönhetően, ha a legfontosabbakat hatástalanítod, a többi magától megszűnik.

Négy ülés során nagyon szép eredményeket lehet elérni egy konkrét probléma gyökereit (asztallábait) feltárva és kioltva.

  • Az első, kicsit hosszabb, 90 perces ülésen azzal foglalkozunk, hogyan jelenik meg a probléma az életedben ma.

  • A második ülésen visszamegyünk a múltba, a gyökerekhez, és gyomlálunk.

  • A harmadik ülésen folytatjuk a gyomlálást, és lehetőség szerint a jövő felé is fordulunk.

  • A negyediken megerősítjük mindazt az felszabadulást és átalakulást, amit elértél.

 

Ez egy irányadó ütemterv, az EFT módszere teljes mértékben RÁD alapul, arra megyünk, amerre te és a tudatalattid bölcsessége visznek minket, abban a ritmusban haladva, amit te diktálsz.

Azzal foglalkozunk, ami fel akar tárulni és meg akar oldódni, mindenre annyi időt szánva, amennyi szükséges.

Image by Faith Crabtree
Image by Nils Nedel

Már tudom, hogy ki akarom kopogtatni magamból, ami fáj, szorongást okoz, visszatart, gúzsba köt!

Talán azt gondolod, hogy nem akarod érezni mindazt, ami előjöhet. A szorongást. A félelmet. A haragot. A szégyent. A szomorúságot. A reménytelenséget. A kétségbeesést. Azt gondolhatod, hogy kapcsolódni önmagaddal fájdalmas és felkavaró lesz.

Ez nem következik be, mert a tapping átmenetileg kikapcsolja az érzelmi agyad.

Ahogy a biztonságot közvetítő fiziológiai jelzés felülkerekedik a félelmen, minden érzés elviselhetőbbé és kezelhetőbbé lesz.

Image by Alexas_Fotos
Image by M.T ElGassier

Talán azt gondolod, nincs szükséged segítségre, hogy valaki megmondja a tutit, ellásson jó tanácsokkal, vagy meg akarja oldani a gondjaidat.

Teljesen igazad van. Mindenre, amire szükségünk van, rálelhetünk önmagunkban. És időnként el kell görgetnünk néhány sziklát az útból, hogy az erőforrásainkkal kapcsolatba kerülhessünk.

Klinikai EFT-szakemberként az a dolgom, hogy biztosítsam neked az ehhez szükséges teret és egy emelőrudat a sziklák megmozdításához. Az egyetlen szándékom, hogy kapcsolódjak hozzád és ezzel segítsem az önmagadhoz való kapcsolódást.

Nem analizállak, nem mondom meg, mi a baj veled, vagy mit kéne másképp csinálnod.

Nem adok szavakat a szádba, a tieidet használjuk úgy, ahogy benned rezegnek, értelmezés, magyarázás és minősítés nélkül.

Talán azt gondolod, már mindenféle terápiát kipróbáltál, és semmi sem működik. Miben más az EFT?

Szenvedésünk okai nemcsak mentális és tudatalatti sémák, hanem energetikai blokkok is, amelyek a sejtjeink között bujkálnak és az idegpályáinkon körbe-körbe futó információként keringenek a testünkben.

Hiába „kezeljük fejben” a dolgokat, és sulykoljuk a pozitív gondolatokat a jéghegy 10%-nyi csúcsának megfelelő tudatos elménkben, mikor a jéghegy víz alatti 90%-a minden egyes ilyen pozitív állításra csak még erőteljesebben fújja a magáét. Mintha futóhomokra akarnánk gránitból várat építeni.

 

Ma már tudjuk, hogy a tudattalan az egész testünkre kiterjed, ami csodálatos felfedezés, hiszen azt jelenti, hogy a testközpontú módszerekkel ezek a tudattalan tartalmak nemcsak hozzáférhetők, de oldhatók és újra is írhatók!

Az EFT az egyik leghatékonyabb módja ennek. A tapping segítségével felszínre engedjük azokat az eltemetett és elnyomott emlékeket, amelyekben jelen nehézségeink gyökereznek, kioldjuk az ezekhez kapcsolódó megrekedt energiát a testünkből és az idegrendszerünkből, érzelmileg felszabadítva magunkat.

Image by SIMON LEE
Thymus.png

Talán azt gondolod, „Mi van, ha valami bajom lesz a kopogtatástól?”

Az EFT megkapta a „Bizonyíték Alapú Gyógymód” minősítést, annak köszönhetően, hogy az elmúlt húsz évben számos kutatás bizonyította, hogy csökkenti a stresszhormonszintet, a fájdalomérzetet, a szorongást, megnyugtatja az idegrendszert, és azt az üzenetet közvetíti a szervezetnek, hogy biztonságban van. Egy szóval, hogy működik.

És hogy semmiféle káros mellékhatása nincs.

 

A klinikai EFT egy empirikusan validált módszer, ami azt jelenti, hogy szabványosított, egységes eljárást alkalmaz.

 

A kezelés előtt és után készült MRI-felvételek azt mutatják, hogy az agy limbikus rendszerében megszakad a stresszes emlék és a küzdj vagy menekülj-reakció közötti kapcsolat.

Ha ez a társítás egyszer megtörik, akkor általában végleg megszakad.

 

Ezért van az, hogy a hosszú távú tanulmányok, amelyek a résztvevőket még jóval az EFT-terápiás ülések befejezése után is követik, azt találják, hogy a gyógyulásuk végleges.

 

Tanulmányok kimutatták, hogy a PTSD-ben szenvedő veteránok több mint 80%-a tartósan rehabilitálódott maximum 10 EFT ülés után.

Amit magaddal viszel - vagyis inkább amit magad mögött hagysz

Az akupontok többszöri kopogtatása során a múltbeli élmények megrekedt energiája kioldódik a tested energiarendszeréből, aminek következményeképp a régi világképedet egy új írja felül.

 

Az emlékek nem abban az értelemben "oltódnak ki", hogy kitörlődnek. Amit kioltunk, az az emlékekhez kapcsolódó érzelmi stressz.

 

Ezt napokkal, hetekkel vagy hónapokkal az ülés után is tesztelheted úgy, hogy visszaemlékszel a kellemetlen eseményekre. Az emlékek általában még mindig épek, de már nem zaklatnak fel.

 

Így azok az ezekben gyökerező „gombok”, amiket a környezeted nyomogatott, megszűnnek, és már nem idegesít, amin korábban felhúztad magad.

 

Nyugodtabb maradsz stresszes helyzetekben.

 

Nem aggódsz annyit.

 

Másképp reagálsz.

 

Az ülések során „kikopogtatod" magadból azt, ami fáj, szorongást okoz, visszatart, gúzsba köt.

 

Ennek eredményeképp az életenergiád szabadabban áramlik, csökken a szorongásod, mélyebben lélegzel, könnyedebben, kiegyensúlyozottabban élheted a mindennapjaidat.

freedom woman 2.png

Nekem
ez
kell!

Image by PaaZ PG

4-üléses Klinikai EFT Tapping-csomag

Egy általános probléma gyökerein való munkához

1 x 90 +
3 x 75 perc

330 Eur

Image by frank mckenna

Ha bizonytalan vagy...

Kérd a díjmentes konzultációt!

Ennek a harminc perces találkozónak a keretében beszélhetünk arról, min szeretnél dolgozni.

Felteheted a kérdéseidet és felmérhetjük, megfelelő partnerek lennénk-e egymás számára ebben a coaching-mentoring jellegű kapcsolatban.

Testimonials

Rólam

Szia, a nevem Lőrincz Ágnes, klinikai EFT szakember, meditációs tanár, családállító és író vagyok.

 

Azoknak segítek, akik boldogtalanok, szorongóak, beteljesületlennek és elveszettnek érzik magukat az életben, hogy a belső békét, a rendíthetetlen boldogságot és a céltudatosságot mindennapi élményükké tegyék.

 

Mindezeket magam is jól ismerem. Én is voltam olyan ponton, ahonnan úgy látszott, nincs kiút, de eltökéltem magam, hogy megtalálom.

Megtanultam felemelni magam a hajamnál fogva, és ma már állandó örömmel és hálával élem a napjaimat, olyan érzéssel, mintha pezsgő bugyogna a mellkasomban. Tudom, hogy ki vagyok és miért vagyok itt.

 

Küldetésem, hogy megosszam, amit megtanultam, mert tudom, hogy van más választás is, mint a szenvedés, és hogy szeretni magunkat és olyan életet élni, amit szeretünk, lehetséges. 

The last night of a two week stay on the North Shore of Oahu, Hawaii._edited.jpg

Agnes egy fenomenális szakember! A legmelegebb és legbiztonságosabb teret teremti meg a zavaró érzelmek és események feltárásához. Állandóan ámulok azon, ahogyan képes az intuíciójára és az isteni útmutatásra hangolódni a foglalkozás vezetése során. Mindig talál egy új technikát vagy kreatív módot arra, hogy finoman megnyissa a klienseit, hogy képesek legyenek alaposan feldolgozni és elengedni azt, ami már nem szolgálja őket. Csak ajánlani tudom, hogy bízzátok magatokat Agnes hozzáértő kezeire. Ő egy abszolút művész, és a gyógyulást kellemes és könnyű folyamattá teszi.

Amanda Wonderland

Mentorom az EFT Universe-nél

bottom of page