top of page
Önegyüttérzés workshop
Önegyüttérzés workshop

febr. 25., P

|

Győrszemere

Önegyüttérzés workshop

Szeretnél jobb barátja lenni önmagadnak? Kevesebbet kritizálni és bántani magad? Szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, és megengedni magadnak, hogy néha ne legyen minden tökéletes?

Időpont és helyszín

2022. febr. 25. 17:30 – 20:30

Győrszemere, Győrszemere, Felpéci út 117, 9121 Hungary

Az eseményről

Te hogy beszélsz magaddal odabenn, ahol senki sem hallja? Mit mondasz magadnak, mikor valami nem sikerül tökéletesen? Mióta van ez így? Ha hallanád ezt a párbeszédet két ember között, mit éreznél?

 Kicsit úgy hangzik, mintha őrültek lennénk, s mindenkiben két lény lakozna: az egyik, aki éli az életünket, a másik, aki állandóan dorgálja, ostorozza, kritizálja. Nem vagyunk őrültek, mégis így működünk, s a legtöbbünknél több a bíráló, mint az elismerő megjegyzés. Saját magunknak a társai vagyunk egész életünkben, így nem mindegy, milyen viszonyban vagyunk azzal, aki visszanéz ránk a tükörből, s hogy hogyan beszél velünk.

 Álljunk meg, s tegyük fel magunknak a kérdést: hogy éreznénk magunkat, ha kedvesebb bánásmódban részesülnénk önmagunktól? Vajon hogyan befolyásolná a mindennapjainkat, a közérzetünket, a teljesítményünket, az életünket? Mivel nagyon másképp vagyunk „huzalozva”, tanulnunk kell, egyrészt, hogy hogyan lehetünk saját magunk barátai, s azt is, hogy egyáltalán megengedjük magunknak ezt. Pedig ez az önelfogadás nulladik lépése, ami nélkül esélyünk sincs a boldog, kiteljesedett életre, ami után mindannyian vágyakozunk.

 A Dr. Kristin Neff és dr. Chris Germer amerikai pszichológusok által kidolgozott módszere (MSC, Mindful Self-Compassion – önmagunkkal való tudatos együttérzés) olyan gyakorlati tudást ad, melyet a hétköznapi életünkbe beépítve önmagunk legfőbb támaszává válhatunk, fokozva ezzel önbecsülésünket, az önmagunkba vetett hitünket, lelki rugalmasságunkat (reziliencia), s nem kevésbé a mások iránt tanúsított együttérzésünket és bölcsességünket.

Ez a workshop egy a kis ízelítő a 8 alkalmas programból, de talán még innen is hazavihetsz valamit, amit alkalmazhatsz a mindennapok stresszesebb pillanataiban, hogy a középpontodban tudj maradni.

Részvételi díj: 13.000 Ft/fő (győrszemerei lakosoknak 10% kedvezmény)

A fizetés menete:

A helyszínen, készpénzben.

Várlak sok szeretettel!

Esemény megosztása

bottom of page